Liggeld en seizoenkaart

Liggeldregeling

Overdag kunt u gratis gebruik maken van onze aanlegplaatsen. Vanaf 16.00 uur betaalt u een liggeld van € 0,70 per strekkende meter bootmaat. De beheerder van het eiland komt eind van de middag het liggeld (contant) innen. Wanneer u niet overnacht op het eiland maar bijvoorbeeld blijft bbq-en dan betaalt u een avondtarief van € 1,00 p/persoon.

Wanneer u regelmatig op de eilanden en aanlegplaatsen overnacht, is het misschien gunstiger een seizoen- of vakantiekaart te kopen. Hiermee kunt u van april tot oktober gebruik maken van alle aanleglocaties die onder beheer van Gastvrije Randmeren vallen.

Welke soorten kaarten zijn er?

Seizoenkaart

De seizoenkaart is voor bootbezitters die gebruik maken van een vaste voorkeurslocatie zoals bijvoorbeeld WIJ-land, Pierland, Knarland, de Biezen en de Zegge. Met de seizoenkaart kunt u overigens ook terecht op de andere eilanden & aanlegplaatsen. De reden dat wij onderscheid maken tussen een seizoenkaart en vakantiekaart is puur administratief voor de doorberekening van het liggeld aan de beheerders. Voor u als gebruiker is er geen verschil.

Het tarief voor 2018 is vastgesteld op 12 x 0,70  per strekkende meter bootmaat. Een prijsoverzicht vindt u onderaan dit bericht. U kunt de kaart voor het vaarseizoen 2018 via dit online-formulier aanvragen.  Doet u dit liever schriftelijk dan kunt u dit doen met het formulier dat u kunt downloaden via deze pagina.

De vakantiekaart

Deze kaart is voor bootbezitters die tijdens een vaartocht of gedurende het seizoen verschillende eilanden en aanlegplaatsen  willen aandoen en dus geen voorkeurslocatie hebben. De reden dat wij onderscheid maken tussen een seizoenkaart en vakantiekaart is puur administratief voor de doorberekening van het liggeld aan de beheerders. Voor u als gebruiker is er geen verschil.

Het tarief voor 2018 is vastgesteld op 12 x 0,70  per strekkende meter bootmaat. Een prijsoverzicht vindt u onderaan dit bericht. U kunt de kaart voor het vaarseizoen 2018 via dit online-formulier aanvragen. Doet u dit liever schriftelijk dan kunt u dit doen met het formulier dt u kunt downloaden op deze pagina.

N.b.: de prijs voor een vakantiekaart is hetzelfde als die van de seizoenkaart.