Startmelding maaiseizoen 2020

7230 keer bekeken

Maandag 15 juni, is in de snelvaarbaan bij Almere een start gemaakt met het maaien van de waterplanten in Gooi- en Eemmeer. Hoewel er al wel planten staan, bleek tijdens het maaien dat de groei en dichtheid nog achterblijft bij dezelfde periode vorig jaar.

Vandaar dat is besloten deze week niet verder te maaien maar te wachten tot volgende week. Het is jammer om de maaicapaciteit in te zetten als deze later pas echt effectief is.

Duo-maaimethode

Afhankelijk van het verloop van het maaiseizoen is de planning om de meeste vaargebieden 2x te maaien. Door het gebruik van een gewijzigde duo-maaimethode (maaibeurt met na-check) wordt een zo hoog mogelijke kwaliteit nagestreefd van de gemaaide vaargebieden. De geplande vaargebieden zijn gelijk aan vorig jaar, maar allen iets verkleind.

Communicatie maaivorderingen en bevaarbare gebieden

De maaikaartjes die we gebruiken voor de communicatie zijn voortaan samengesteld op basis van GPS-co√∂rdinaten en geven nauwkeurig de werkelijke maailocaties en gemaaide gebieden weer.

Vanaf deze week publiceren we elke vrijdag op deze site een update, tot het einde van het maaiseizoen. Afhankelijk van de dichtheid van de planten en de nagroei loopt dit tot ergens in augustus. Ook versturen we deze informatie wekelijks in de vorm van een nieuwsbrief. 

Mocht u deze nieuwsbrief willen ontvangen dan kunt u zich aanmelden via info@gastvrijerandmeren.nl.

Cookie-instellingen