Wie wij zijn

De gemeenten Almere, Blaricum, Bunschoten, Dronten, Eemnes, Elburg, Ermelo, Gooise Meren, Harderwijk, Huizen, Kampen, Nunspeet, Nijkerk, Putten, Zeewolde vormen samen de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren. Rijkswaterstaat en de Waterschappen Zuiderzeeland en Vallei en Veluwe zijn adviserend lid. Gastvrije Randmeren is als zelfstandige rechtspersoon voor alle zestien gemeenten rond de Randmeren een verbonden partij.

De coöperatie zorgt namens de gemeenten voor het beheer en onderhoud van de recreatieve functies van de meren. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar vaarwater, fietsverbindingen en recreatie bij aanlegplaatsen en eilanden. De gemeenten dragen daarvoor samen de bestuurlijke verantwoordelijkheid. Deze constructie is in 2013 in het leven geroepen om los van elkaar werkende samenwerkingsverbanden in de Veluwerandmeren en de zuidelijke Randmeren te verbinden.

Beide hadden immers een gedeeld belang bij het gecoördineerd beheer en onderhoud van recreatief vaarwater inclusief vijftien aanleglocaties op eilanden. De coöperatie kan voor zichzelf en haar samenwerkingspartners putten uit een schat aan kennis en inzicht, opgedaan in de uitvoeringsperiode van het voorafgaande Integrale Inrichtingsplan Veluwerandmeren.

Cookie-instellingen