Weer een week gemaaid!

10163 keer bekeken

Nog even en dan is het in alle regio’s in Nederland zomervakantie. Ook de komende twee weken wordt er nog flink doorgemaaid om in elk meer recreatiewater vrij te maken van waterplanten.

RTV Utrecht interviewde gisteren Rita Braam, directeur van Gastvrije Randmeren, en maakte deze rapportage van het maaien op het Eemmeer.

Wat gebeurt er eigenlijk met het maaisel?

Er wordt regelmatig gevraagd wat er gedaan wordt met de bergen maaisel die elke dag gelost worden. Tot nu toe word het maaisel gebruikt als natuurlijke meststof voor landbouwgrond.

Daarnaast wordt door verschillende bedrijven onderzoek gedaan naar andere duurzame verwerkingsmogelijkheden. De gemeente Almere heeft bijvoorbeeld in samenwerking met Millvision met o.a. waterplantenmaaisel als grondstof materiaal ontwikkeld waar bankjes van zijn gemaakt. Op aanlegplaats WIJ-land is onlangs zo’n bankje geplaatst. Het maakt deel uit van een eerste serie en kan op deze locatie getest worden op weersbestendigheid.

 

 

Snelvaarbaan Gooimeer klaar, vaargebied wordt verder uitgebreid

De snelvaarbaan bij Almere is klaar, inclusief de aanvaarroutes. Het vaargebied wordt nu verder uitgebreid vanaf de vaargeul. Op het kaartje hierboven is met geel aangegeven hoe groot het gebied is dat nu gemaaid is.

Gooimeer Oost

In het gebied dat gemaaid gaat worden (rood gearceerd) is nu het gele gedeelte gemaaid. Ook het kleine Zeetje bij Bunschoten, niet zichtbaar op dit kaartje, is gedaan. Volgende week gaan de maaiers met dit vak verder.

Maaiwerk Eemmeer in uitvoering

Deze week is voor het eerst gemaaid op het Eemmeer. Van het maaigebied is nu het gele gedeelte gemaaid.

Volgende week wordt in dit vak verder gemaaid.

Wolderwijd gemaaid,
het wachten is op de aanpassing van de betonning

RWS is gevraagd om de recreatie betonning volgens de rode lijn te gaan uitleggen. Binnen RWS is de opdracht gegeven en zodra de betonning gelegd is, zullen we dat op de website vermelden. Het  hele gebied binnen de recreatiebetonning is dan goed bevaarbaar. Dat wil niet zeggen dat er geen waterplant meer te zien is, maar je kunt er prima varen. In plaats van de 1.50 waterdiepte geeft de recreatiebetonning dan de grens van het bevaarbare gebied aan.

Eiland de Biezen bereikbaar via ton WW17

Vanaf de groene ton WW17 is de Biezen goed te bereiken.

Veluwemeer

Vanaf  eiland de Krooneend richting Pierland is een strook gemaaid waardoor een mooi groot aaneengesloten en prima bevaarbaar gebied is ontstaan.

 

 

Cookie-instellingen