Midzomer waterplanten update: De stand van zaken

1245 keer bekeken

Deze keer blikken we terug op de afgelopen week en we kijken vooruit naar komende week.

De stand van zaken op het Gooimeer

De snelvaarbaan op het Gooimeer is deze week ge├»nspecteerd en op delen van de snelvaarbaan was de bodem goed zichtbaar. Dat betekent dat de bevaarbaarheid van de snelvaarbaan en de jetski baan goed zijn. Wel een probleem was de aanvaarroute vanaf de hoofdvaargeul. Deze aanvaarroute is donderdag jl. gemaaid en daarmee is de snelvaarbaan nu bevaarbaar en bereikbaar volgens de laatste inspecties. 

De stand van zaken op het Eemmeer:

De 2 maaivakken op het Eemmeer ten zuiden van de hoofdvaargeul zijn na de eerste maaibeurt nu nog matig bevaarbaar. Voor ondiepe boten, zonder kiel of zwaardboten, zijn deze gebieden nog bevaarbaar. Voor dieperstekende schepen zijn deze vaargebieden aankomend weekend niet meer bevaarbaar. Het derde maaivak, de recreatiegeul ten noorden van de hoofdvaargeul, is redelijk bevaarbaar. Er zijn daar circa 10 'fonteinkruideilanden', maar daaromheen is de bevaarbaarheid redelijk tot goed.


 

De stand van zaken op de Veluwerandmeren:

Na de eerste maaibeurt zijn er uit de inspecties geen nieuwe maaigebieden geconstateerd. Er wordt volop gevaren en genoten op de Veluwerandmeren.

Vooruitblik naar volgende week:

Op maandag 3 augustus wordt gestart met het maaien van het wedstrijdvaargebied op het Gooimeer. De snelvaarbaan wordt in de gaten gehouden, een tweede keer maaien is tot op heden nog niet nodig. 

Op woensdag 5 augustus wordt gestart met maaien van de maaivakken op het Eemmeer, om de bevaarbaarheid weer op een goed niveau te krijgen.

Cookie-instellingen