Fietsen langs het Reevediep maakt rondje Drontermeer compleet

4387 keer bekeken

De aanleg van het drie kilometer lange fietspad op de Reevediepdijk tussen de Flevoweg en het nieuwe dorp Reeve is gerealiseerd.

Het tracé Noordeinde-Roggebot is met de aanleg van dit laatste stuk fietspad onderdeel geworden van de fietsroute Harderwijk-Roggebotsluis langs het Veluwe- en Drontermeer. Hiermee is een aantrekkelijk fietsrondje langs het Reevediep en een fietsrondje Drontermeer ontstaan.

Wethouder Albert Holtland van gemeente Kampen en Rita Braam, directeur Gastvrije Randmeren openden gisteren het fietspad. Het weer werkte niet mee, maar zelfs met een grijze lucht is het uitzicht op het water en het rietmoeras prachtig.

[Klik hier of op de foto voor een filmpje van de opening!]

Wethouder Albert Holtland (Gemeente Kampen); “Er wordt veel gerecreëerd in het Reevediep. De aanleg van dit fietspad is een aanwinst voor het  gebied. Wandelaars en fietsers kunnen zo ook van dit prachtige gedeelte van het Reevediep genieten.”  

Project- en omgevingsmanager Peter Beelen (Gastvrije Randmeren): "Het is mooi om te zien dat we samen met de gemeente Kampen het fietstraject Harderwijk-Kampen compleet hebben kunnen maken. De toevoeging van een vogelobservatiepunt, met zicht op het rietmoeras langs de dijk, laat ook hier weer zien dat recreatie en natuurbeleving goed samengaan."

Het fietspad wordt verbonden met de nieuwe paralelweg langs de N307. Zodra de werkzaamheden aan de N307 voltooid zijn, komt er een aanpassing van de bewegwijzering en wordt ook dit gedeelte van het fietspad opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk. 

De totstandkoming van het fietsrondje Drontermeer

Het fietsrondje Drontermeer is één van de projecten uit een integraal inrichtingsplan dat, op initiatief van de overheden rond de Veluwerandmeren, tot stand is gekomen. De laatste projecten uit dit inrichtingsplan worden afgerond onder verantwoordelijkheid van de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, waar ook de gemeente Kampen deel van uit maakt. Ook maakt het tracé onderdeel uit van het fietspadenplan van het project IJsseldelta-Zuid. De financiering voor de aanleg van het fietspad is opgebracht door Gastvrije Randmeren en de gemeente Kampen. Ook de provincie Overijssel heeft bijgedragen in de vorm van een subsidie.  

Cookie-instellingen