Tweede Kamerlid Hilde Palland neemt dubbele lobby mee naar Den Haag

1092 keer bekeken

Graag geven we een inkijkje in ons Jaarcongres SamenWerken aan Randmerenkwaliteit van van 18 maart jl.

Het kernthema was dit jaar "Opgaven voor de Toekomst" met twee specifieke speerpunten, namelijk de lobby's "Toekomstige condities voor het varend erfgoed" en de lobby 'Recreatievaarruimte in dit waterplantrijke natuurgebied". 

Gedeputeerden, wethouders, ondernemers en verschillende andere gebiedspartners uit het IJsselmeergebied spraken tijdens het Jaarcongres over hoe met integrale gebiedsontwikkelingen forse stappen gezet kunnen worden om een gezond en levendig toekomstperspectief te creƫren voor natuur, waterkwaliteit, erfgoed en brede waterrecreatie gerelateerde economie. Zaken die bij het Rijk nu tussen wal en schip vallen en de regio in samenwerking met het RIJK wil oplossen.

Tweede Kamerlid Hilde Palland van het CDA kreeg van Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel tijdens het Jaarcongres het onderzoeksrapport 'De investerings-agenda voor de zeilende beroeps-vaart' aangeboden en door Paul van Ommen, directeur zeilende beroepsvaart namens alle publieke en private partners aanwezig in de zaal, het door NBTC met de regio opgestelde 'Ambitiedocument en Plan van Aanpak voor het Nederlands varend erfgoed'. Kijk hier het interview met Marc Schoonebeek, voorzitter stichting museumhaven Spakenburg, die vertelt over het belang van de botters voor het Randmerengebied.

De aftrap voor de lobby 'Veilig varen in het Zuidelijk IJsselmeergebied'  was deze pitch van Cees Loggen, gedeputeerde van Noord-Holland. De regio is blij met de uitspraak van Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, dat hij het als een gezamenlijke opgave ziet om te komen tot een structurele oplossing. Er moet echter nog wel wat water door de zee om dit verder uit te werken. De regio staat 'gesteld' om dit met het Rijk een stap verder te brengen.

Tweede Kamerlid Hilde Palland, die de Randmeren en het varend erfgoed een warm hart toedraagt, neemt de dringende oproepen met betrekking tot de bevaarbaarheid en het varend erfgoed mee naar Den Haag om de urgentie van deze uitdagingen nogmaals onder de aandacht te brengen.

Cookie-instellingen