Rustpunt Nijkerk aan het Water

683 keer bekeken

Op 21 juni is het Rustpunt Nijkerk aan het Water geopend. Dit gebeurde in lijn met de bedoeling van het rustpunt: genietend op een bankje met een broodje in de hand.

Genieten in het overgangsgebied van water en land

Aan de lunch namen enkele toeristische ondernemers deel, samen met Rita Braam, directeur van de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, en wethouder Mariëlle Broekman.

Het Rustpunt Nijkerk aan het Water maakt deel uit van de nieuwe fietsverbinding tussen Nijkerk aan het water en het centrum van Nijkerk. De fietsverbinding is aangekleed met diverse voorzieningen, zoals bankjes, informatiepanelen en bewegwijzering over het bestaande pad langs de Arkervaart.

Overgangsgebied van water naar land

De gemeente en de Gastvrije Randmeren zijn de twee partijen die het rustpunt mogelijk hebben gemaakt. Ze werken nauw samen om het overgangsgebied van water naar land aantrekkelijk te maken voor toeristen en recreanten. “Deze plek markeert de afslag naar Nijkerk van de lange afstand LF Zuiderzeefietsroute langs de Randmeren. We zijn blij dat Nijkerk investeert in een mooie overgang van land naar water én het nog aantrekkelijker maken van fietsen langs het water”, aldus Rita Braam van de Gastvrije Randmeren. “De rust en ruimte van de Randmeren is een mooie aanvulling op de natuur van de Veluwe. In beide gevallen gaat het om buiten genieten, ontmoeting en ruimte voor recreatie.”

Broodje in de hand

Wethouder Mariëlle Broekman van vrijetijdseconomie vult aan: “Nijkerk aan het Water is een prachtig deel van onze gemeente. Met restaurants, boot- en fietsverhuur, een strand, een jachthaven. Het ligt aan een natuurgebied en die mix van plezier en rust is uniek. Ik hoop dat heel veel mensen kunnen genieten van dit rustpunt. Om net als wij even uit te rusten en een broodje te eten. Of om gewoon te genieten van deze prachtige plek.”

De nieuwe fietsroute is het eerste deel van een reeks nieuwe voorzieningen. De gemeente en de Gastvrije Randmeren werken meer plannen uit. Zo worden bestaande routes op het water en het land verbeterd en er komen meer voorzieningen voor het aanleggen van pleziervaartuigen en parkeren en
opladen van voertuigen.

Cookie-instellingen