2016: al 100 jaar droge voeten

3972 keer bekeken

Doe met jouw 'kijk op de dijk' mee met de fotowedstrijd 100 jaar droge voeten.

In 2016 vieren we dat we 100 jaar droge voeten hebben achter de dijken van het IJsselmeergebied, de vroegere Zuiderzee. Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart organiseert daarom een bijzondere fotowedstrijd rondom die zo oer-Hollandse dijken. Doe mee en stuur ons je mooiste foto met een korte toelichting van jouw ‘Kijk op de Dijk’!

Watersnood

In de nacht van 13 op 14 januari 1916 voltrok zich in Nederland een watersnood rond de Zuiderzee. In Noord-Holland vielen 19 doden, waarvan de meeste op Marken. Op zee kwamen nog eens 32 mensen om. Deze ramp vormde de aanzet tot de Zuiderzeewerken, waarvan de Afsluitdijk het meest bekend is. Een eeuw later vieren we dat er sindsdien geen watersnood meer is geweest.

Doe mee en steun Het Blauwe Hart

Wij kunnen uw foto’s goed gebruiken in onze verschillende communicatiemiddelen zoals onze website en nieuwsbrief. Ook zullen de mooiste foto’s gebruikt worden in een speciale tentoonstelling over 100 jaar droge voeten.

Prijzen

Er zijn twee prijzen: de publieksprijs en de prijs van onze vakjury. De winnaar van de publieksprijs mag mee op een landschapsexcursie van It Fryske Gea. De winnaar van de vakjuryprijs mag op excursie naar het vogeleiland De Kreupel (voor de kust van Medemblik).

Inzendtermijn

Je kunt meedoen van 15 mei tot en met 15 september 2015.

De winnaars ontvangen van ons persoonlijk bericht, uiterlijk 3 weken na het sluiten van de fotowedstrijd.

meer informatie: www.hetblauwehart.org

Cookie-instellingen