Bremerbaai gereed

13891 keer bekeken

De aanleg van de Bremerbaai, het nieuwe recreatiegebied aan de Bremerbergweg in Biddinghuizen, is afgerond. De aanleg startte maart 2015.

In het gebied is 300 meter strand aangelegd, een pier met aanlegsteiger, een speeleiland, zwemgelegenheden en een uitkijktoren. Ook komt er een strandpaviljoen dat geexploiteerd gaat worden door het naastgelegen Aquacentrum Bremerbergse Hoek. Hiermee heeft krijgt Biddinhuizen een 'eigen' strand voor de deur gekregen.

In tegenstelling tot de andere stranden langs het Veluwemeer kan de recreant volgend jaar aan de Bremerbaai écht zwemmen. 'Het wordt 1.80 meter diep', zegt Michel van der Ploeg van de gemeente Dronten. 'Dat is het bijzondere van dit strand, want op alle andere stranden komt het water net boven de knieën'.

Speeleiland

Dat wil niet zeggen dat het strand straks alleen bedoeld is voor de geoefende zwemmers, want vanaf het 300 meter lange strand komt eerst een strook water tot de knieën. Pas achter een eerste ballenlijn wordt het dieper. Middenin het water is een speeleiland aangelegd, dat bereikbaar is door ondiep water.

Meer voorzieningen

Behalve het strand, het zwemwater en het speeleiland heeft Bremerbaai veel meer voorzieningen. Zo zijn er 150 parkeerplaatsen aangelegd met een draaiplein. Vanaf het strand loopt een pier 160 meter het water in. Aan het uiteinde van die pier staat een uitkijktoren, een soort tribune met trap, gericht naar het water. Op het strand komen verder douches, een toiletgebouw en een strandpaviljoen, dat wordt gerund door Aquacentrum Bremerbergse Hoek.

2 miljoen euro

De aanleg van dit recreatiegebied heeft ongeveer 2 miljoen euro gekost en is een samenwerking geweest tussen de coöperatie Gastvrije Randmeren en de gemeente Dronten. Het project is gesubsidieerd door de provincie en vanuit Brussel.

Bronnen: de Drontenaar & BHZnet

Cookie-instellingen