Randmeren officieel gastheer Meimaand Fietsmaand 2017

5557 keer bekeken

Gastvrije Randmeren is officieel gastheer van de Meimaand Fietsmaand editie 2017 en volgt daarmee de provincie Gelderland op, die in 2016 deze rol op zich nam. In het Randmeren-programma voor de Meimaand Fietsmaand staat de relatie fietsen en waterbeleving centraal.

In 2017 wordt de tweede editie van de Meimaand Fietsmaand nieuwe stijl georganiseerd. In deze vernieuwde opzet speelt een ambassadeursregio de hoofdrol in het activiteitenprogramma. Met de keuze voor de Gastvrije Randmeren is er een verbinding gelegd met zestien gemeenten in vijf provincies, waar onder andere de gemeenten Nunspeet, Dronten, Zeewolde, Harderwijk, Kampen, Bunschoten en Almere een aantrekkelijk aanbod met fietsen en waterbeleving willen ontwikkelen.

“Sinds dit jaar is het mogelijk om het Rondje Randmeren volledig te fietsen. In combinatie met de diversiteit van aanbod in dit waterrijke gebied was dat voor ons als organisatie doorslaggevend om het gastheerschap aan de Randmeren te gunnen.” aldus Richard de Bruin, directeur Leisure Experts. Meimaand Fietsmaand biedt alle streken in Nederland de mogelijkheid om zich in een voorjaarscampagne te presenteren aan de fietsliefhebber. De gastheer neemt in het nationaal programma een prominente plek in en ontwikkelt daarnaast, onder begeleiding van Leisure Experts, een op-maat activiteitenplan.

Fiets en water

Voor de organisatie van Gastvrije Randmeren is het gastheerschap een uitstekende kans om zich te profileren als aantrekkelijk waterrijk recreatiegebied. Rita Braam – van Valkengoed, directeur van Gastvrije Randmeren: “Het gastheerschap biedt de Randmeren de mogelijkheid om veel fiets- en vaarpubliek naar het gebied te trekken en op een originele manier een fietsdag of een fiets/vaarvakantie langs het water in te vullen. Restaurants aan de stranden, activity-bedrijfsleven en de steden staan in de startblokken om nieuwe arrangementen te ontwikkelen, waarin fietsen en waterbeleving wordt gecombineerd. Bijvoorbeeld met een sport- of picknick-arrangement op één van de vele eilandjes van Gooimeer tot Drontermeer .”

Fietsen verbindt

Met de ondertekening van het samenwerkingscontract gaat de voorbereiding voor Gastvrije Randmeren nu echt van start. Gemeenten en ondernemers in de hele regio worden uitgedaagd om op een originele manier invulling te geven aan het fiets- en waterthema tijdens de Meimaand Fietsmaand. Rita Braam - van Valkengoed: “Partijen die een bijzonder aanbod ontwikkelen kunnen volop profiteren van de publiciteit die de Meimaand Fietsmaand genereert.” De Meimaand Fietsmaand wordt verder breed publicitair ondersteund met een multimediale campagne waarin ondernemers, arrangementen en routes in de Randmeren een hoofdrol spelen.

Aanhaken

Partijen die willen aanhaken op het gastheerschap van de Randmeren bij de Meimaand Fietsmaand kunnen contact opnemen met de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren rbraam@gastvrijerandmeren.nl of met Leisure Experts info@leisure-experts.nl, organisator van de Meimaand Fietsmaand.

 

Cookie-instellingen