Nunspeet gastdorp van Meimaand Fietsmaand!

7333 keer bekeken

Dit grootste recreatieve fietsevenement in Nederland biedt een enorm aantal prachtige themaroutes, speciale fietsevenementen en arrangementen. Het unieke is dat de gemeente Nunspeet daarin als gastdorp zal optreden.

Rita Braam – van Valkengoed, directeur van Gastvrije Randmeren: “Het gastheerschap biedt de Randmeren de mogelijkheid om veel fiets- en vaarpubliek naar het gebied te trekken en Nunspeet biedt echt alles om als gastdorp nieuwe bezoekers van de randmeren welkom te heten.”

Meimaand Fietsmaand is al jarenlang een begrip onder fietsend Nederland. Het kent een gevarieerd aanbod van prachtige fietstochten en sportieve fiets-events in het hele land met jaarlijks zo’n 600.000 deelnemers. Het thema van dit jaar is fietsen en water. Er staan straks verschillende (fiets)activiteiten op het programma dat de gemeente samen met Stichting Nunspeet uit de Kunst, het (fiets)bedrijfsleven en sportverenigingen ontwikkelt. De officiële aftrap van het gastheerschap met gastdorp Nunspeet is tijdens de komende fiets- en vakantiebeurs 2017 in Utrecht op 11 februari a.s.

Uit de kunst genieten in de fietsgemeente Nunspeet

Tussen 1880 en 1950 leefden meer dan 100 kunstenaars in en rondom Nunspeet. De vier dorpskernen Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst waren destijds al zeer geliefd, niet in de laatste plaats vanwege de prachtige omgeving. Ook vandaag de dag kun je daar nog volop van genieten!

Schitterende fietsroutes leiden fietsers door het afwisselende landschap met heide, bossen, weilanden en langs het Veluwemeer. Maar Nunspeet heeft meer: wat te denken van waterpret op en rondom het Veluwemeer, een fietsoversteek naar Bremerbaai, kunstshoppen in ateliers, culinair genieten, een avondje theater, NS-station, fietsbrengservice op locatie en een autotransferium met uitkijktoren en bezoekerscentrum voor jong en oud.

Doe mee

Om het gastdorp in april, mei en de erop volgende zomer in alle facetten te laten schitteren doet Wethouder Marije Storteboom enthousiast een oproep: “Dat Nunspeet zich aan heel fietsend en varend Nederland kan presenteren als gastdorp voor Meimaand Fietsmaand is werkelijk fantastisch. Een prachtige gelegenheid voor iedere fietsliefhebber om kennis te maken met onze mooie gemeente als start voor een Rondje Randmeren, rondje Veluwemeer of een twee- of meerdaags bezoek aan Nunspeet. Ik moedig u ondernemers, inwoners, de regio en vaste bezoekers aan om met creatieve arrangementenen sfeerelementen mee te doen en samen een gastvrij onthaal te organiseren.

Enthousiast geworden?

Heeft u een idee voor een arrangement of ander initiatief dan kunt u zicht melden bij info@meimaandfietsmaand.nl.

Cookie-instellingen