Gooimeer

Het Gooimeer, 2670 ha groot, is ontstaan in 1967, bij de inpoldering van Zuid-Flevoland. Aan de noordzijde van het meer ligt Almere Haven, aan de zuidzijde liggen de steden Huizen en Naarden. Samen met het Veluwemeer, Ketelmeer, Wolderwijd, Drontermeer, Nuldernauw, Nijkerkernauw en Eemmeer maakt het deel uit van de Randmeren. Deze meren zorgen er samen voor dat het waterpeil van het oude land niet zakt en het land niet verdroogt.

Langs het Gooimeer

Aan de oostkant van het water ligt de Stichtse Brug; aan de westkant de Hollandse Brug. In het Gooimeer liggen de eilanden Huizerhoef (bij de Stichtse Brug) en De Schelp (ter hoogte van het Naarderbos). Op het Gooimeer is veel ruimte voor recreatie, zo kan er worden gezeild en gezwommen. Watersporters kunnen hun boten aanleggen in de havens van Almere Haven, Huizen en Naarden. Er zijn stranden bij Almere Haven, de Hollandse Brug, ten zuiden van Almere en in Huizen.

Randmerenroute

Het Gooimeer maakt deel uit van de recreatieve Randmerenroute en staat in open verbinding met het Eemmeer en het Markermeer.

Cookie-instellingen